HİNDİSTAN CEVİZİ

Hindistan cevizi, palmiyegiller familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü. Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır. 
 
Besin Değerleri (100 g)
 
Kalori (kcal) 354
Toplam yağ 33 g
Doymuş Yağ 30 g
Çoklu Doymamış Yağ 0,4 g
Tekli Doymamış Yağ 1,4 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 20 mg
Potasyum 356 mg
Karbonhidrat 15 g
Diyet Lifi 9 g
 
Şeker 6 g
Protein 3,3 g
A Vitamini 0 IU
C Vitamini 3,3 mg
Kalsiyum 14 mg
Demir 2,4 mg
D Vitamini 0 IU
B6 Vitamini 0,1 mg
Kobalamin 0 µg
Magnezyum 32 mg