KAKAO

Kakao, 4-8 metre boyunda ebegümecigiller familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü. Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir.
 
Besin Değerleri (100 g)
Kalori (kcal) 227
Toplam yağ 14 g
Doymuş Yağ 8 g
Çoklu Doymamış Yağ 0,4 g
Tekli Doymamış Yağ 4,6 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 21 mg
Potasyum 1.524 mg
Karbonhidrat 58 g
Şeker 1,8 g
Protein 20 g
Kafein 230 mg
A Vitamini 0 IU
C Vitamini 0 mg
Kalsiyum 128 mg
Demir 13,9 mg
D Vitamini 0 IU
B6 Vitamini 0,1 mg
Kobalamin 0 µg
Magnezyum 499 mg